3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Perník s jablky

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 400 g
cukr krupice 250 g
mléko 250 ml
vejce 1 ks
olej 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Nastrouháme si oloupaná jablíčka bez jádřinců.
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, mléko, vejce, olej, kakao, kypřící prášek do perníku a vše 3 minuty šleháme. Pak do těsta přidáme nastrouhaná jablíčka a dobře promícháme. Těsto vylijeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.


 


RECEPTY

Mamutí tajemství

Postup: Plátky vepřové kýty (ale i krkovičky, kuřecí nebo krůtí prsa) naklepeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s baby špenátem

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na tři litry vody tři čajové lžičky... zobrazit recept

RECEPTY

Střapáči

Postup: Na vále smícháme všechny sypké přísady, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní nebo husí kaldoun

Postup: Připravíme si vývar z kachního nebo husího masa - použijeme buďto drůbky,... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusta zapečená s čedarem

Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...